Buren & culturen

Wanneer: mei en november 2019

Mogelijk gemaakt door: Alaa & Osama en Natasa

Onbekend maakt onbemind. Daar willen we wat aan doen! Wanneer je elkaar beter leert kennen, kom je er vaak achter dat we meer overeenkomsten hebben dan dat we van elkaar verschillen. Dat is ook onze insteek van dit mooie evenement. Elk mens wil veilig en gelukkig zijn, de kans hebben zijn of haar talenten te ontwikkelen en een bijdrage leveren aan de maatschappij, ongeacht herkomst. Juist door elkaar te ontmoeten, elkaars achtergrond en gebruiken te leren kennen, kunnen we ontdekken wat de verbindende factor is. En de verschillen…? Die nodigen uit om je horizon te verbreden en open te staan voor anderen.

Wil jij ons kennis laten maken met jouw cultuur? Laat het ons weten via onze contactpagina!

Op 18 mei 2019 trapten we dit project af met onze Syrische vriend Alaa. Tijdens deze avond heeft hij samen met Osama voor 20 personen een heerlijke uitgebreide Syrische maaltijd gekookt en geprobeerd ons een paar Arabische woorden te leren. Zijn verhaal, hoe en waarom hij naar Nederland is gevlucht, maar ook hoe hij zich nu inzet om kinderen een betere toekomst te geven, was indrukwekkend.

3 November was het de beurt aan onze eigen vrijwilligster Natasa Sirnik. Ze vertelde vol trots over haar thuisland Slovenië en had foto’s meegenomen om het prachtige land tot leven te brengen. Ook zij had een heerlijke Sloveense maaltijd bereid voor de 75 mensen die hierop af kwamen.

Maak de wereld een stukje mooier

Vanuit onze stichting financieren we Eigen Wij-evenementen voor nieuwkomers, kwetsbare kinderen en eenzame mensen. Deze evenementen zijn voor iedereen en daarom altijd gratis.

Met hulp van jouw donatie zorgen we ervoor dat er voor alle mensen een plekje is om samen te komen en verbinding te voelen, met zichzelf en anderen.

Steun ons met een donatie

  • Kies zelf of je eenmalig of maandelijks wil doneren.
  • Kies zelf de hoogte van het bedrag.
  • Betaal gemakkelijk en veilig met IDEAL.