Koffie & Knuffelpakketten

Wanneer: mei - juni en december 2020

Mogelijk gemaakt door: Fonds 1818 en in samenwerking met Zonnebloem ZoetermeerZuid & VluchtelingenWerk Nederland en dankzij alle lieve vrijwilligers liefdevol ingepakt en rondgebracht

Corona periode – Mei/juni en december 2020

100 pakketten voor 100 Zoetermeerders…. en dat 2 keer!!

Tijdens de corona periode kwamen we allemaal stil te staan en werden veel activiteiten geschrapt. Contact was nog maar heel beperkt mogelijk en zeker voor oudere en kwetsbare mensen betekende dit dat ze dagenlang alleen thuis kwamen te zitten waarin ze maar weinig mensen zagen. Om deze mensen toch een beetje aandacht te kunnen geven, hebben we Koffie & Knuffelpakketten rondgebracht. Deze werden met een grote glimlach ontvangen en regelmatig vloeide er een traan.

Aandacht en menselijk contact is van levensbelang. Nu wij de mensen niet fysiek een knuffel konden en mochten geven, hebben we voor wat zachtheid Groentje de Beer in het pakketje gestopt met onderstaand gedichtje:

Hallo, ik ben Groentje de Beer!
En ik hou van knuffelen, per dag zéker een paar keer!
Dus ik hoop dat je mij vaak vasthoudt en tegen mij praat.
Dan zal ik bij je blijven, zolang Corona voor de deur staat.


Naast voeding, water en onderdak is verbinding ook zeker een eerste levensbehoefte! En daarin probeert Eigen Wij op elke manier in te faciliteren. Kan het niet linksom, dan gaan we rechtsom 😉

Eigen Wij Koffie & Knuffelpakketten Eigen Wij Koffie & Knuffelpakketten
Eigen Wij Koffie & Knuffelpakketten Eigen Wij Koffie & Knuffelpakketten

Maak de wereld een stukje mooier

Vanuit onze stichting financieren we Eigen Wij-evenementen voor nieuwkomers, kwetsbare kinderen en eenzame mensen. Deze evenementen zijn voor iedereen en daarom altijd gratis.

Met hulp van jouw donatie zorgen we ervoor dat er voor alle mensen een plekje is om samen te komen en verbinding te voelen, met zichzelf en anderen.

Steun ons met een donatie

  • Kies zelf of je eenmalig of maandelijks wil doneren.
  • Kies zelf de hoogte van het bedrag.
  • Betaal gemakkelijk en veilig met IDEAL.