Eenzaamheid

Eigen Wij heeft oog voor Eenzaamheid

Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem. Ook al heb je het gevoel dat je daar alleen in bent, er zijn heel veel mensen die hier van tijd tot tijd last van hebben. Terwijl je verbonden voelen met andere mensen juist heel belangrijk is voor je gevoel van erkenning en waardering. Eenzaamheid speelt helaas een grote rol bij veel ouderen, maar komt eigenlijk voor in alle lagen van de bevolking. Daarom vinden we het belangrijk om evenementen te organiseren die speciaal aandacht besteden aan dit onderwerp en mensen het gevoel te geven dat ze wél gezien worden.


NOTE: Onze ruimte is alleen bestemd voor activiteiten op het gebied van maatschappelijke impact en persoonlijke ontwikkeling. Voor (verjaardags-) feestjes is onze locatie niet te huur.

Oog voor evenementen

Écht iemand zien, en echt gezien worden wie je echt bent. Wij vinden dat het belangrijkste wat er is. Daar wordt de wereld mooier, en mensen blijer van.

Onze ‘Oog voor’-evenementen staan altijd in het teken van verbinding en zelfontplooiing. Een plek waar jij jezelf kunt zijn en op je gemak andere mensen kunt leren kennen. 

Aankomende evenementen voor eenzaamheid

Personal Theetje

Voor wie weinig sociale contacten heeft en graag even de deur uit wil, staan onze vrijwilligers klaar met een theetje en een luisterend oor. Binnen of buiten, wat u wilt!

Neem contact met ons op voor het plannen van een afspraak. Dan zorgen wij dat er geen andere mensen aanwezig zijn.

Nieuwe evenementen worden gepland zodra de maatregelen omtrent corona het toelaten.

Zienderogen

We hebben inmiddels al een hoop mensen blij kunnen maken met onze ‘Oog voor’-evenementen.
 Zien hoe we zo iets betekenen voor een ander is onbetaalbaar. We zijn trots op onze succesverhalen!

Eveline

52 jaar

Eigen Wij is een prachtige plek die mij verbindt met hele mooie mensen, waaruit zelfs vriendschappen voor het leven zijn ontstaan. Het is voor mij ook een springplank geweest om workshops te durven geven en een start te maken met het opbouwen van een eigen netwerk.

Eigen Wij is een soort familie met mensen die hart hebben voor elkaar, de natuur, kwetsbaardere groepen in de samenleving. Mensen met een sociaal hart die graag samen de wereld een stukje mooier willen maken. Het is een heerlijke plek die ik iedereen gun.

Louise Mulder

68 jaar

Via een vriendin van mijn dochter ben ik bij Eigen Wij terechtgekomen. Ze adviseerde mij om daar eens een kijkje te gaan nemen en misschien wel vrijwilligerswerk te gaan doen. En ik ben nooit meer weggegaan. :)

Sinds 2 jaar doe ik Yin Yoga en Stoelyoga bij Eigen Wij. Verder ben ik er ook gastvrouw bij koffie inloop-uurtjes! Ik voel mij er erg thuis en inmiddels heb ik leuke mensen ontmoet en ook mooie vriendschappen mogen sluiten.

Maak de wereld een stukje mooier

Vanuit onze stichting financieren we ‘Oog voor’-evenementen voor nieuwkomers, kwetsbare kinderen en eenzame mensen. Deze evenementen zijn voor iedereen en daarom altijd gratis.

Met hulp van jouw donatie zorgen we ervoor dat er voor alle mensen een plekje is om samen te komen en verbinding te voelen, met zichzelf en anderen.

Steun ons met een donatie

  • Kies zelf of je eenmalig of maandelijks wil doneren.
  • Kies zelf de hoogte van het bedrag.
  • Betaal gemakkelijk en veilig met IDEAL.