Over ons

Wij zijn Eigen Wij

Eigen Wij is een ANBI-stichting in Zoetermeer die faciliteert in de basisbehoefte van verbinding door activiteiten te organiseren voor (inter)persoonlijke ontwikkeling, voor iedereen die meer gezien mag worden. Wij zijn in 2014 ontstaan en inmiddels uitgegroeid tot een inspirerende broedplaats vol met liefdevolle initiatieven op het gebied van sociale cohesie, verbinding en positiviteit. Samen met vrijwilligers, sociale ondernemers en donateurs werken we aan ons doel: zoveel mogelijk mensen helpen en verbinden.


NOTE: Onze ruimte bruist van energie voor activiteiten die de maatschappij ten goede komen en persoonlijke groei stimuleren. Helaas zijn feestjes niet inbegrepen in ons aanbod. Kom langs en ontdek hoe we samen impact kunnen maken!

Fotocredits: Fred Leeflang

Onze waarden:
De vier O’s van Eigen Wij

Omarmend

We zijn inclusief, warm en altijd gelijkwaardig.

Oordeelloos

Iedereen mag zijn, we hebben respect voor ieders eigen wijze.

Optimistisch

We zien het goede in de wereld, zijn positief en enthousiast.

Oprecht

We zijn intrinsiek gemotiveerd om de wereld een stukje mooier te maken.

Het begin

Misschien heb je wel eens van Groene Wij gehoord. Dat was onze naam toen we in 2014 startten met de verkoop van biologische groenten & fruit aan mensen met een beperkt budget.

Eind 2014 konden we onze intrek nemen in de prachtige boerderij aan de Voorweg waar we nu nog steeds in zitten. Daar begonnen we met het beschikbaar stellen van bedrijfsruimtes aan sociale ondernemers. De opbrengsten gebruikten we om mooie en nuttige initiatieven neer te zetten, zoals het organiseren van verbindende evenementen en mensen bijstaan die wat hulp konden gebruiken.

VERBINDEN.
Dat is de missie geworden van de stichting die we nu zijn!
We zijn inmiddels al een tijdje gestopt met ons groentecollectief, maar hebben nog altijd een groen hart. Positief en met oog voor duurzaamheid!

Onze vrijwilligers en coördinatoren

Stichting Eigen Wij heeft talloze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor onze missie.

De vrijwilligers van Eigen Wij

Zonder onze vrijwilligers zijn we nergens! Dankzij hun inzet kunnen we doen wat we doen. Zij helpen bijvoorbeeld bij evenementen, organiseren en doen mee aan acties, zorgen voor het onderhoud van onze mooie boerderij, de fantastische tuin, zijn  te vinden achter de schermen voor de administratie  en ook het bestuur zet zich vrijwillig in. 

Voor ons zijn de vrijwilligers van onschatbare waarde en zij geven de uitspraak 'Minder ik, meer WIJ' een gezicht.

Wil jij je talent gebruiken en word je blij van het helpen van anderen?  Stuur ons een berichtje via het contactformulier om vrijwilliger te worden bij ons! We hebben ook een profiel bij De Nieuwe Gevers, waar je ons kunt helpen.

Coördinator Vrijwilligers

Lisette Piket

vrijwilligers@eigenwij.nl

Planning & Facturatie

Eve McGowan

events@eigenwij.nl

Adviseur & Trainer

Henk Doller


Fondsenwerving, hoofd creativiteit

Marion Moerland

contact@eigenwij.nl

Back-office

Manon Zohlandt

info@eigenwij.nl

Back-office

Ingeborg Lagendijk

info@eigenwij.nl

Het bestuur

Stichting Eigen Wij heeft een driekoppig bestuur dat verantwoordelijk is voor het dagelijkse reilen en zeilen van Eigen Wij en de stip op de horizon in de gaten houdt.

Grondlegger & voorzitter

Anita van der Voort

Anita is zelfstandig sociaal ondernemer met een groot hart voor de meest kwetsbare groepen in onze samenleving. De missie van Anita: ‘Eenzaamheid de wereld uit helpen door bruggen te bouwen. Sociale cohesie is het sleutelwoord. Generaties, culturen, rijk, arm, paars, roze, groen: verbinden met elkaar!’

Levensmotto:

'We make a living by what we get,
but we make a life by what we give.’

bestuurslid

Anouk Hazekamp

Anouk is, na diverse paden bewandeld te hebben, nu werkzaam in haar eigen massagepraktijk. Anouk is betrokken bij Eigen Wij sinds het eerste uur en begaan met mensen, ongeacht hun achtergrond. Ze draagt graag een steentje bij aan een mooiere en meer liefdevolle wereld.

Levensmotto
'Niet oordelen is een ander toestaan mens te zijn.’
- Nelson Mandela

penningmeester

Zahed Ibrahimi

Zahed heeft een achtergrond in de accountancy tot eind 2023 en werkt nu binnen de compliance bij een vastgoedbeheerder. Buiten zijn werk geniet hij van sport en quality time met zijn dierbaren. Voorheen heeft hij in de accountancy diverse administraties verzorgd en jaarrekeningen opgesteld voor stichtingen en non-profitorganisaties.

Levensmotto
‘Verbinding en precisie vormen de fundamenten van succes, zowel in mijn professionele als persoonlijke leven.’

In de media

Maak de wereld een stukje mooier

Vanuit onze stichting financieren we Eigen Wij-evenementen voor nieuwkomers, kwetsbare kinderen en eenzame mensen. Deze evenementen zijn voor iedereen en daarom altijd gratis.

Met hulp van jouw donatie zorgen we ervoor dat er voor alle mensen een plekje is om samen te komen en verbinding te voelen, met zichzelf en anderen.

Steun ons met een donatie

  • Kies zelf of je eenmalig of maandelijks wil doneren.
  • Kies zelf de hoogte van het bedrag.
  • Betaal gemakkelijk en veilig met IDEAL.