Podcast

De EigenWijze Podcast

Een grote droom die afgelopen jaar eindelijk waarheid werd. 
Een podium geven aan de vele inspirerende mensen die wij dagelijks tegenkomen. Mensen die stuk voor stuk, op hun eigen Ă©igenwijze manier,  een positieve bijdrage leveren aan een toffere wereld. 

En waarom een Podcast? Om jou een online plek te geven. Waar jij - naast onze mooie fysieke plek aan de Voorweg - wekelijks kunt inchecken voor een beetje ontspanning, positiviteit, en inspiratie. Voor jouw wekelijkse oplaad-moment! 🔌

Met mĂ©ga veel dank aan Podcast Held IJlien Havenaar voor alle motivatie, informatie Ă©n het editten van alle pareltjes. Zonder jou hadden we dit nooit gekund Ă©n gedurfd 🙏

Wekelijks een nieuwe aflevering!

Luister in je favoriete Podcast App:

Aflevering 0  |  30 augustus 2021

De EigenWijze Trailer! 

Positiviteit, opladen, inspiratie, feelgood, humor, en verdieping!

Wekelijks nieuwe gasten die op hun eigen Ă©igenwijze manier deze wereld een stukje mooier maken. Open, eerlijke gesprekken. Altijd met een gezonde dosis humor, Ă©n stof tot nadenken. 

Aflevering 1  |  3 september 2021

De Kick-off! Judith van Gaalen en Jeroen Morssink 

#1. Doei angst, hallo liefde - Judith & Jeroen
Zij zijn de ALLEReerste gasten in de EigenWijze podcast! Wat was het spannend.

Is het geluid goed? Nee dus ;)
Valt het gesprek stil? Nee dus ;)

En kunnen we de luisteraars meenemen in het verhaal? Ja, dus ;)

Het werd een gesprek met diepgang en humor, veel humor. Want dat hebben Judith en Jeroen volop. ...

Lees meer

 ... Naast een enorme drive om zoveel mogelijk mensen te bewegen naar meer bewustzijn, kunnen Judith en Jeroen ook fantastisch goed relativeren. Een gesprek waarbij we horen dat spiritualiteit en down to earth prima hand in hand kunnen gaan. 

Een gesprek waarin we uitzoeken wat verbinding nu eigenlijk echt is. En vragen, we hadden veel vragen voor hen. Hoe zorg je ervoor dat angst geen loopje met je neemt?Welk effect heeft angst op je gezondheid?Wat is er nodig om deze wereld Ă©cht leuker te maken?Hoe blijf je uit de machteloosheid als je naar de situatie in de wereld kijkt?Hoe vullen het lichte karakter van Judith en de zwaarte die Jeroen soms voelt elkaar aan?

Judith en Jeroen zijn beiden grote idealisten, zij vullen hun dagen met het werken in hun praktijken voor klassieke homeopathie. Daarnaast hebben zij inmiddels ook een groot aantal boeken op hun naam staan, waarvan de laatste ‘Doei angst, hallo liefde’ net in de winkels ligt.  

Aflevering 2  |  10 september 2021

Adil Izemrane

#2. Van makelaar naar hoopverlener - Adil Izemrane
De signalen van het leven herkennen, je pad vinden en de mensheid dienen.
Adil neemt ons mee in zijn leven tot nu toe. Hij vertelt over zijn enerverende jaren in Den Haag en Amsterdam, hoe je van de vastgoedwereld in een split second terecht kunt komen in het bestrijden van Ă©Ă©n van de grootste humanitaire crisissen uit onze tijd, en hoe hij zich staande houdt in deze soms chaotische wereld. 

Lees meer

 ... Hoe blijf je positief als je zoveel leed voorbij ziet komen? Welke rol speelde spiritualiteit daarin? Wat betekenen zijn kids voor hem? En hoe vond Adil zijn levensmissie waarmee hij de wereld elke dag weer een stukje dragelijker en mooier probeert te maken voor zijn medemens?

Het is een prachtig mooi en eerlijk gesprek geworden. Een gesprek met een grote lach en een kleine traan. Adil is naast vader van twee prachtige kinderen, en man van zijn sterke vrouw, Steffi, ook Ă©Ă©n van de grondleggers van Movement On The Ground, een organisatie die zich inzet voor een menswaardig bestaan voor mensen op de vlucht.

Aflevering 3  |  17 september 2021

IJlien Havenaar 

#3. Podcasten. Waarom dan??  - IJlien Havenaar
 Vandaag te gast: IJlien. Zonder haar was de EigenWijze Podcast er pas over een jaar of 3 of nooit  ;)
Soms is er een zetje nodig, en de juiste handleiding, om iets gewoon te doen! Maar wie is degene achter al die Podcast-kennis? Wat maakt dat zij ...

Lees meer

 ... zo gedreven is mensen te helpen verhalen te delen? Daarnaast leren we IJLien ook beter kennen naast haar voorliefde voor Podcasts. Hoe is het om bonusmama te zijn? Hoe is het om een boek te schrijven? Wat te doen met (ongewenste) aandacht van het andere geslacht? Kortom: een prachtig veelzijdig gesprek!

Aflevering 4  |  8 oktober 2021

Maurits Weebers

#4. Veganisten: Tofu vretende boomknuffelaars? - Maurits Weebers
(Voor)oordelen over veganisten? Alles en niets is waar! En je gaat in deze uitzending horen waarom ;)

Te gast is Maurits. Een combinatie tussen een kakker en een gypsy, zoals hij dat zelf omschrijft. Het is een duizendpoot met een immens grote liefde voor ...

Lees meer

 ... dieren, een allergie voor astrologie, een muzikaal hart, en Ă©Ă©n van de grootste idealisten die wij kennen. De vraag van de dag is: wil je JOUW wereld veranderen of wil je DE wereld veranderen?

Hebben we hokjes denken nodig? Hoe ver gaat zijn liefde voor dieren? Wat heeft hij kunnen betekenen voor de dieren op Lesbos? Wat doet het met je als je zo'n grote wens hebt om de wereld een stukje mooier achter te laten dan toen je geboren werd? Hoe herstel je de verbinding met je ouders? Waarom kiest iemand ervoor om bewust kinderloos te blijven? En hoe zit dat met de voordelen van kernenergie? Het is een bijzonder, afwisselend en open gesprek geworden.

Aflevering 5  |  15 oktober 2021

Aad van der Voort

#5. Zonder wrijving geen glans - Aad van der Voort

Een bijzonder open en kwetsbaar gesprek tussen vader en dochter. Over het leven en de dood. Een gesprek wat 40 jaar op zich heeft laten wachten. Maar het was absoluut het wachten waard....
Dit gesprek is het bewijs dat, hoe ver je soms ook van elkaar verwijderd lijkt te zijn, er is altijd een mogelijkheid om (weer) te verbinden. Aad van der Voort, de vader van de EigenWijze host Anita, schuift vandaag aan.
Een gesprek met een lach en een traan, een gesprek over ...

Lees meer

...

- 9 levens hebben,
- de blauwdruk die je vanuit huis meekrijgt,
- een band op latere leeftijd opbouwen,
- wat een extreem positieve mindset voor je kan betekenen,
- een leven voor 10 geleefd hebben,
- kanker en hoe daarmee om te gaan,
- spijt en schaamte (en dat vooral niet hebben).

Aflevering 6  |  22 oktober 2021

Dolf van Craanenburgh

#6. Burn-out: vruchtbare mest voor de toekomst? - Dolf van Craanenburgh

Dolf vertelt openhartig over zijn reis naar binnen, over zijn prestatiedrang, over voorbij al je grenzen gaan en over hoe zijn burn-out ervoor gezorgd heeft dat hij nu doet wat hij doet: zoveel mogelijk mensen helpen in hun kracht te komen door ook die innerlijke reis te maken. En dat is essentieel, want nog nooit eerder kampten zoveel mensen met een opgebrand kaarsje. Komt het echt alleen van rete-hard werken? Van een baan die je misschien niet meer zo leuk vind? Of zit er meer achter....?

In deze aflevering krijg je veel waardevolle informatie over de kern hoe een burn-out ontstaat. Je leert de signalen en de oorzaken herkennen.

Lees meer

... Ook hoor je dat humor essentieel is voor zowel Dolf als voor host Anita. Humor zorgt ervoor dat de zware dingen in het leven behapbaar worden. Het is manier, een overlevingsstrategie, om om te kunnen gaan met bijvoorbeeld trauma. En daarnaast: lachen is gewoon heel gezond! En wat kun jij doen om met een trauma of terugkerend patroon om te gaan?

Dolf is naast zijn humor, vooral ook bekend als therapeut en coach binnen zijn eigen bedrijf Dolf van Craanenburgh Emotieve Life Coaching. Op die manier draagt hij zijn steentje bij aan de heling van de mensen en daarmee de aarde. 

Aflevering 7  

Alaa Janid

#7. Van vluchteling naar vriend - Alaa Janid

Huis, haard, werk, familie en vrienden achterlaten.... Voor wat?
Hoe groot moet de dreiging en de wanhoop zijn voordat je zo'n stap neemt?

Wat motiveert je - terwijl je alles zelf nog aan het verwerken bent -  om je in te zetten voor een ander?

Is Syrie inmiddels weer veilig? En wat zijn de organisaties Happy Caravan en Child Houses precies? ...

Lees meer

Een bijzonder open en kwetsbaar gesprek met de gast van deze week, Alaa. Inmiddels bijna 6 jaar in Nederland. Maar dat ging niet vanzelf.

Er zijn veel vooroordelen over vluchtingen. In deze uitzending neemt Alaa ons mee in zijn leven en op zijn reis. Zijn verhaal laat zien dat we allemaal mens zijn. Met dezelfde behoeftes, met dezelfde dromen en wensen. Echter heeft de wieg van Alaa ergens anders gestaan dan de veilige wieg van vele van ons.

BINNENKORT ONLINE
 

Aflevering 8 

Danielle van 't Schip-Oonk

#8. In het licht van de Liefde - Danielle van 't Schip-Oonk

Hoe is het om van de ene op de andere dag de wereld en mensheid hĂ©Ă©l anders te zien? 

Om te voelen dat alles op deze aarde met elkaar verbonden is.
Wat heeft zelfliefde te maken met liefde voor je medemens, en met vrede op aarde? 
Welke band heeft Danielle met Zoetermeer? 

Welk spirituele pad loopt de dochter van Nederlands meest bekende zangeres, Willeke Alberti? 


Veel vragen, nog meer antwoorden. Het was een prachtig gesprek. Een gesprek wat we in etappes opgenomen hebben, want de techniek vond dat we elkaar nog maar eens moesten ontmoeten :) 


BINNENKORT ONLINE

Maak de wereld een stukje mooier

Vanuit onze stichting financieren we Eigen Wij-evenementen voor nieuwkomers, kwetsbare kinderen en eenzame mensen. Deze evenementen zijn voor iedereen en daarom altijd gratis.

Met hulp van jouw donatie zorgen we ervoor dat er voor alle mensen een plekje is om samen te komen en verbinding te voelen, met zichzelf en anderen.

Steun ons met een donatie

  • Kies zelf of je eenmalig of maandelijks wil doneren.
  • Kies zelf de hoogte van het bedrag.
  • Betaal gemakkelijk en veilig met IDEAL.